söndag 12 december 2010

Italiensk Santa Lucia som Svensk tradition i Frankrike.

Varje år får IS-studenterna "möjligheten" att anordna ett Lucia uppträdande för folket i Aix-en-Provence.
Först hade vi två uppvisningar i två små byar utanför Aix och sen Le grand finale i den stora Katedralen i Aix.
Det var Tipptapp (varav jag ropade TAPP helt själv då jag missbedömde lite vart vi var i sången), Det strålar en stjärna, Så mörk är natten, Staffan var en stalledräng, Låt det brinna osv.
Tror vi var ca. 30 stycken, alla i olika långa lucia-nattlinnen, någons linne slutade typ vid vaden och någon annan hade klorinfläckar och jag ett stort hål i sidan. Lite trasdockorna över oss faktiskt. Sen ska vi inte glömma glittret i alla dess former och längder... Utseendet till trots var vi ett stolt Luciatåg.
Efter pampigt uppvisande som fick recentioner som "Powerful", "Scary", "KuKuksKlan", "Beautiful", "Looked like a sect"...gick vi ut från katedralens stora portar med borgmästaren i täten och tågade ut på Aix kalla (verkligen svinkalla) gator. Vi sjöng Santa Lucia ca. 5 gånger (3 verser per sång= 15 verser totalt=Jag vill ALDRIG sjunga den låten igen). Folk hopade sig och alla undrade nog vilka galningar som gick i vita nattlinnen och sjöng på ett konstigt språk med ljus i händera...i December.
Länge sedan uttrycket "blå apa på Zoo" har stämt bättre överens!
Tåget kom fram till Hotel de Ville och där var det gifflar, pepparkakor och glögg...allt är glömt och förlåtet och vår lemmar började saktas tinas upp.
Kvällen slutade på Wohoo bar med mer glögg, öl & kareoke. Tjoho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar