tisdag 7 december 2010

Celebert besök i Aix!

I onsdags kväll landade mamma och pappa efter ha varit fast i Frankfurt i X antal timmar (snöstorm som ingen sett eller för den delen såg...2 cm snö är KAOS.)
Så på torsdagen i alla fall fick jag celebert besök i Aix och vi begav oss direkt hem till tomtebrölet (fina namnet mina far har satt på lägenheten eftersom det tydligen krävs konsistens-fett för att komma in...)
Väl inne, fick jag lite klappar och presenter ...Rafello, 1 kg smågodis, pepparkakor, finncrisp, glögg etc.
J'été très content!! Sedan tog vi lunch på ett Creperi och åt massa och pappa tyckte att det var det bästa han ätit på länge.

Kvällen kom och vi lastade in väskor och även Gab som slutat jobba och åkte till Nice över natten och åt grodlår, kanin och anka...(obs! Jag åt vegetariskt...och JA det var pappa som beställde grodlår). Väldigt fin vistelse med strålade solsken och beachpromenad med julgranar i förgrunden, lite små-skum kombination?
Fredags eftermiddagen körde vi förbi parfymstaden Grasse där filmen " Parfymen" är inspelad...eller snarare det är den staden som filmen är baserad på...eller något sånt. Coolt är det i alla fall!

Vi tog ett snabbstopp för mat och för att besöka ett parfyrmeri där jag tydligen sprutade på mig rumspray istället för parfym och tja...expediten hade rätt kul åt det. Inte jag då, jag skulle gå resten av dagen och lukta potpurri. Inte speciellt classy...not at all. Jag ska påpeka att våran GPS slutade fungera och lämnade alla i chocktillstånd...hur hittade man när det inte fanns GPS ???! Ingen visste och efter den värsta paniken lagt sig, hittade vi hotell och Aix. Fredagskvällen spenderades sedan sovandes.
Redan lördag! Idag var det Avignon, Chateau Estoublon för julmarknad & Fontaine de Vaucluse (medeltida ur-pittoresk liten by) för att visa pappa vart man kan ha ett litet hus.
Men innan något sådant skulle kunna besökas var det en fruktansvärt livsviktig sak som var tvungen att fixas.
GPS...upp och iväg, en TomTom köptes och alla kunde andas ut för första gången på 12 h och vi kunde gå tillbaka till att vara värdsvana turister.(att tillägga var att det inte gick fullt så enkelt eftersom vid installeringen tog MOI bort alla kartor på GPS... det fixades efter 30 svettiga minuter då jag funderade över om jag skulle bli arvslös, så hoppas jag inte är fallet då GPS fungerade senare.)
Dagen blev väldigt lyckad och vädret var kallt med soligt. Fontaine de Vaucluse älskades av far och mor och pappa köpte en julklapp till mamma, jätte fin k...OJ! Mamma-intresserad läser säkerligen detta så det får förbli en hemlighet ( ni vet det där med att bli arvslös hänger fort. över mig ).
På kvällen var det sista stoppet till Gab's farbror och fasters vinslott, Chateau Estoublon. Överdriver inte alls när jag säger att det var som en Disneysaga! Gammal amerikansk julmusik, varmtvin, crepes, karuseller, trollkarlar och hela slottet som var upplyst. Lite magiskt nästan.
Lite shopping och sen hem för att möta upp Gab och gå på Chimery cafe (som är en restaurang trots det vilseledande namnet) . Otroligt mysig restaurang med inte så lite knäppa servitörer som dansade till Abba och showade gärnet. Me likey.
Pappa hamnade i food-coma vid 1 tiden och transporterades till hotellet av mamma och Gab och jag fortsatte festen till Mistral för att fira födelsedag och dansa lite på bord. Lite casual.
Söndagen och den sista dagen, var IKEA.Vi åt brunch och sen tog vi bilen och puttrade iväg till Interiör-meckat. Massa fina saker bla. filt, koppar, tallrikar, ljus, korg, hylla inköptes.

Vi körde runt i 20 minuter för att hitta ett ställe där vi kunde köpa ugn & avfuktare. Nu kanske ni undrar vad jag ska med en avfuktare att göra men det är så att två av mina skor har mystiskt möglat och när man kommer in så har det känts lite som ett terrarium. Reptilerna och svamparna frodas men det gör inte vi. Vi FRYSER för tydligen är vatten i luften mycket svårare att värma upp... Vi hittade tillslut affären och tja  julen kom tidigt i år och vi har fått så många fina julklappar<3<3<3  Merci beaucoup! Snippsnappslut så var denna vistelsen slut! Lägger upp lite bilder också.

Nice


Fontaine de Vaucluse
Chateau Estoublon


5 kommentarer:

 1. söta ni är! hoppas ni hade lika trevligt som du beskrev! Du är så sjukt lik din storasyster på näst sista bilden! Saknar er! GNUFF!

  SvaraRadera
 2. Tack rara älsklingar för en underbar vistelse! Vi ska fundera på psykologhjälp för din far efter vår IKEA-tripp!! Tänk vad förskonad han varit som inte behövt besöka IKEA för grundlig shopping ;-D

  SvaraRadera
 3. Tack Linda! Det har vi verkligen:)
  Pappa klarar sig...han har tid att återhämta sig nu;)

  SvaraRadera
 4. HEJ!
  Vad roligt att läsa om dagarna ni blev attackerade av föräldrarna! Gunilla rapporterade lite på jobbet- så jag kände igen mycket ;-)!
  VISST ÄR avfuktaren gudomlig?!? Tänk, egentligen så mycket ett aggregationstillstånd kan förändra!

  Här pendlar vi mellan alla tre och då är det bara att åtgärda i rätt fas...sanningen att säga är jag d-likt trött på instabiliteten-varmt- fukt lägger sig i tunga droppar- KALLT: allt fryser ihop. Å knäcks. Igår gick helljuset OCH handbromsen (lagom till besiktningen- 2 tvåor pga det!)

  Hoppas att ni slutar frysa o att du håller dig frisk, Martina! Lycka till med allt ;-)!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Avfuktaren är min GUD just nu! Vi tömmer nästan två liter per dag, men det blir mindre. Puh! Nu känns det inte som om man lever i en djungel :)
  Men kylan håller sig borta vilket är det viktigaste! Hoppas allt går bra hemma, hörde att du skulle till Nika, vad härligt ! Kram Martina

  SvaraRadera