torsdag 25 november 2010

Låg temperatur eller negativ värme?

Att frysa. Har just kommit på att om det är något som är en nagel i mitt öga, så är det att frysa. Lyssna bara på ordet "fryyysa"... Kalla blöta gråa löv, bitande kyla, isande kall vind som ilar rakt genom benmärgen, blöta sockor, för korta vantar så snön glider in upp i tröjärmen och glipande kragar som bildar en antarktis-expedition rakt under jackan.Visst börjar du frysa nu?? Lite sådär bara tanken gör dig huttrig.
Jag fryser just nu och har gjort det i snart 2 h och 34 min. Jag blir inte varmare! Sockor, fårskinnspäls (sitter på en och har den andra i knäet),tjocktröja, underställ, långkalsonger och byxor. Tekoppen står bredvid men är odrickbar efter att jag höll i den i ca. 1 minut innan den rykande dunderdrycken förvandlades till något ljummet och brunt.Suck.

Och innan mamma skriver som kommentar att jag måste ha tofflor som isolerar värmen, ull-mamelucker, något på huvudet eftersom där åker typ 80 % av värmen ut och en rykande vetekudde på lämpligt ställe- ska jag säga er att jag har redan har prövat det. Får helt enkelt vänja mig vid tanken att gå genom livet huttrande...burr...om jag inte redan haft gåshud skulle jag fått det nu vid tanken av att frysa resten av livet(!)


Oj nu börjar det regna också. Och jag har hängt två tvättar. Som inte är torra. Vid närmare anblick tror jag det kommer ta ytterligare två dygn då det faktiskt inte bara duggar utan verkar ha spöregnat under i alla fall 20 minuter.[biiip*fult men lämpligt ord*]


Jag vill verkligen inte verka som om jag är bitter, nej nej, det handlar snarare om att vara kall är påfrestande, och då verkar man lite bitter. Skulle mer se mig som en kall men glad person.
Känner att jag borde avsluta detta inlägget nu så jag inte börjar ljuga. Faktum är att värmen från datorn och tangenterna har gjort att jag inte huttrar mer... pinsamt men sant. Det är minsann 2000 tal då det är större chans att datorn värmer dig än ett element!

Tänkte avsluta med att man faktiskt kan se allt från två sidor:)

Kyla glaset halvtomt- Skrapa rutor, nackspärr, depression, nariga händer, halka, jobbiga hundpromenader
Kyla glaset halvfullt- Frostiga rutor, fin hållning, eftertänksamhet, tid för fina handkrämer, oväntade händelser, powerwalking med människans bästa vän

Au revoir från mig och jag önskar er alla en riktigt varm kväll... förresten ska jag på Harry Potter ikväll. Det ska bli rooolit:)

1 kommentar:

  1. Hoppas värmen återvänt efter Harry Potter - men Lollo som såg den i Vietnam? var ledsen efter att ha sett den =(. Puss min gullunge

    SvaraRadera